Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Videolar
 
ekbilgi

Bu Sefer Yüncüler Köyü HES Toplantısı İçin Toplandı - | YUSUFELİ'NİN SESİ |
   
 Bu Sefer Yüncüler Köyü HES Toplantısı İçin Toplandı

Bu Sefer Yüncüler Köyü HES Toplantısı İçin Toplandı
 Yazy Boyutu

 Tarih : 04.10.2011 - 22:45:55 


Yüncüler Köyü’nde yapılması planlanan Dargil Deresi üzerindeki Beşkavak Regülatörü için ÇED kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Bu Sefer Yüncüler Köyü HES Toplantısı İçin Toplandı

 

Yüncüler Köyü’nde yapılması planlanan Dargil Deresi üzerindeki Beşkavak Regülatörü için ÇED kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Yüncüler Köyünde Yapılması Planlanan Dargil Deresi Üzerinde Borçka Elektrik Üretim LTD ŞTİ tarafından Beşkavak Regülatörü ve HES 811,85 mw projesi ile ilgili olarak 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmenliğinin 9.maddesi gereğince halkı yatırım hakkında bilgilendirmek projeye ilişkin görüş ve önerilerini, almak üzere ‘’ÇED sürecine halkın katılım toplantısı yapmak üzere Yusufeli Hacıoğlu Çağ Döner Salonu’nun bahçesinde bir araya gelindi. Toplantıya İl Çevre Orman Müdürlüğünü Temsilen Cemal Doğan  DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünü temsilen İrem Özdemir, Atay faaliyet sahibi Borçka elektrik Üretim LTD.ŞTİ. temsilen Ercan Lakerta, Projeyi hazırlayan Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş.’yi temsilen Alper Ateş ve Mühendis Davut Karaman katıldı.

Toplantının ilk konuşmasını çınar mühendislik adına Davut Karaman söz alarak yaparken Karaman projeyi anlatacağını ve ardından proje hakkında görüş ve önerileri kayıt altına alacaklarını dile getirdi.

Toplantıya vatandaş olarak 11 kişi katıldı. Projeyi isteyen de istemeyende oldu. Bazı köylü vatandaşlar görüşlerini bildirdi köy muhtarı Mustafa Çiçek köy halkını temsilen burada bulunduğunu köy halkının bu projeyi istemediğini dile getirdi.

İlçe esnaflarından ve Yüncüler köyü sakinlerinden Mustafa Penek, “Muhtarın söylediklerine katıldığını köy halkının isteklerini burada dile getirdiğine inandıklarını söyledi. Şahsım olarak fikrim atalarımız orta Asya’dan kalakarak Doğu Karadeniz’den Hungameğin Ulya köyüne gelmişlerdir. Önümüzdeki dönemde de bilim adamlarının anlattıklarına göre su kıtlığı olacaktır. Bu kıtlıktan etkilenmeyecek bölge doğu Karadeniz bölgesi ve bu bölgedir. Bu sebeple geleceğimizi düşünerek köy deresinde bulunan mevcut projeye karşıyım. Köyün vatandaşlarının da dahil edilerek uygun yerde iki projenin yapılmasının doğru olacağını düşünmekteyim. Köyümüzde yeni bir fizibilite çalışması yapılmasını istiyorum. Bu projenin iptali için kanuni ve fiziki olarak mücadeleye hazırım.”dedi.

Köy halkından  Ahmet Balta’da; “Ülkemizde enerjiye ihtiyaç var. Bu nedenle yaralı olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Borçka Elektrik Ltd Şti adına Ercan Lakerta yaptığı açıklamada; “Biz bugün burada projeyi ne şekilde yapacağımızı, çalışma düzenini inşaat alanında vatandaşlarla ne şekilde bir çalışmanın içerisinde olacaklarını, neler yapacakları konusunda bilgi vermek amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Katılımcılarla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini, katılımcılardan karşı çıkan da var çıkmayan da. Biz tabi ki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yasal olarak yapılması uygun görüldüğü şekilde çalışmalarımız devam edecek. Toplam olarak 2.5 kilometre uzunluğunda olan proje 2 bin 900 metresi tamamen tünel şeklinde gelerek 380 metreden düşerek dereye inecek olan projedir. 49 yıllığına kiralanmış olan proje yasal prosedürler eşliğinde işleyecektir.”diye konuştu.



 Editör :  Yusufeli'nin Sesi

Payla? |

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Yusufeli'nin Sesi

 Kategori  Yusufeli

552 Ki?i Tarafyndan Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayytly Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Di?er Ba?lyklar

 
 
 

 

 Duyuru
 Köşe Yazıları

Hasan ÖRÜCÜ

Hasan ÖRÜCÜ ¬
Yazı Eklenmemiş

Fatih Poyraz

Fatih Poyraz ¬
İki farklı farkediş

Oktay Erkan

Oktay Erkan ¬
Kendini Bilmeyen Üç Beş densiz

Sevinç Tunç

Sevinç Tunç ¬
TÜRKLERİN AKDENİZ ÇIKARMASI
 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Nusret Yazıcı İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı İŞKUR Genel Müdürü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Nusret yazıcı atandı....

1 Mayıs İşçi Bayramında İş Kazası
 
 Takvim

Mayıs 2012

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 8
 Bugün : 28
 Dün : 124
 Toplam : 115306
 Ip No : 38.107.179.231
     

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.8236 1.8324
  Euro 2.3158 2.327
 
 Hava Durumu



 
 Reklam









Yusufeli | Siyaset | Turizm | Kültür - Sanat | Spor | Röportajlar | Aktüalite | Eğitim | Sağlık | VİDEOLAR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2007-2012- | YUSUFELİ'NİN SESİ | - Tüm Hakları Saklıdır. 

CraL Productions 2012 | Information Technology | EkBilgi.Net Çilemhaber kullanilmakta..