Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Videolar
 
ekbilgi

Köylü Milletin Efendisidir Elini Üzerimizden Çek Başkan - | YUSUFELİ'NİN SESİ |
   
 Köylü Milletin Efendisidir Elini Üzerimizden Çek Başkan

Köylü Milletin Efendisidir Elini Üzerimizden Çek Başkan
 Yazy Boyutu

 Tarih : 04.10.2011 - 22:48:56 


Tekkale Köyü sakinlerinden Tekkale Köyü’ne kurulmak istenen HES Projesine ilişkin olarak Yusufeli Belediyesi’nin açmış olduğu davaya tepkiler gelmeye başladı.


Köylü Milletin Efendisidir Elini Üzerimizden Çek Başkan             

            Tekkale Köyü sakinlerinden Tekkale Köyü’ne kurulmak istenen HES Projesine ilişkin olarak Yusufeli Belediyesi’nin açmış olduğu davaya tepkiler gelmeye başladı.

Yusufeli Belediye Başkanının hiçbir Tekkale Köyü vatandaşının ve muhtarının fikrini almadan yapmış olduğu bu çalışma Tekkale köyü sakinlerinin tepkisine neden oldu. Tekkale köylüleri haber merkezimize yaptıkları açıklamada; “ Bu su bizim, bize sorulmadan ne HES  firmasına nede belediyeye suyu vermeyeceğiz. Bu suyun kullanma hakkı sadece Tekkale köyü halkına aittir. Burada yaşayan bu suyun sesini dinleyen bu sudan yararlandığımız kadar zahmetini de çeken bizleriz. Öncelik hak bu köyde yaşayan insanlara aittir. Eğer belediye başkanı bu suyu dediği yeri belli olmayan daha hiçbir çivinin çakılmadığı ilçe yeri için planlıyorsa öncelikle bu Tekkale köyünü Yusufeli belediyesinin bir mahallesi olarak ilan etmesi ve Yusufeli barajı yapılacaksa bu barajın kamulaştırma bedellerinden Tekkale’de yararlanması ve halkın mağdur edilmemesi ile ancak bu işe evet deriz. Aksi taktirde hiçbir şartta bu işe evet demiyoruz . Tekkale deresinde yapılacak olan HES çalışmasına da hayır diyoruz. Yusufeli belediyesinin mahkemeye açmış olduğu ve suyun yeni ilçe yeri için içme suyu ve kullanma suyu olarak alınmasına da karşıyız. Ayrıca belediye başkanının bu sorgusuz sualsiz yaptığı çalışmanın ne kadar köyde yaşayan Tekkale köylülerine değer verdiğinin bir göstergesidir. Yaptığı çalışmayla Sayın belediye başkanı için köylü adına bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haberde, “ Teşekkürler belediye!” şeklinde başlık kullanıldı. Habere köylüler olarak biz tepki gösteriyoruz. Hiçbir zaman başkana teşekkür etmedik. Bizim adımıza hiç kimse hiçbir kurumu tebrik edemez. Bu köyün akıllısı yanınızda gezen sayın Başbakanın dediği gibi 3-5 insan değildir. Bu köy her kesimiyle Tekkale köyünde yaşayan o köyün derdiyle yanan sevinciyle sevinen insanlara aittir. Köy ile ilgili bir karar verilecekse en doğru kararı köylü verir. Sadece arada bir köye giden ve tekrar ilçeye dönen kişilerin hakkı değildir.”eğer sayın başkan heslerlerle ilgili bir çalışma yapacaksa Yusufeli genelinde yapılan tüm heslere karşı dava açsın sadece tekkale’yi değil tüm köyleri kucaklasın bizde samimiyetine inanalım Yusufeli sadece tekkale köyünden ibaret değil 66 köy var hes yapılan her köy bu konuda huzursuz ve yardım bekliyor dediler açmış olduğu davada belediye kendi sitesinde haberi aşağıdaki şekilde yayınlamıştır.

İşte söz konusu haber:

Tekkale HES Projesinin Yürütmesi Durduruldu 

            Yusufeli Belediye’sinin Tekkale HES projesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açtığı davada Rize İdare Mahkemesi Tekkale HES projesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Tekkale sınırları içerisinde yapılması planlanan HES Projesi, ilçe merkezinin taşınacağı alanda kullanılacak içme ve kullanma suyu üzerinde kuruluyor. Yusufeli ilçesi yeni yerleşim yeri imar planına esas jeolojik raporda, yeni ilçenin içme suyu ihtiyacı Tekkale Köyü su kaynaklarından ve Barhal çayından temin edeceği belirtiliyor. Ancak Tekkale HES regülâtörünün bu içme suyu üzerinde kurulmasının planlanması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÇED raporu gerekli değildir kararı endişe yaratıyor.

Havza planlaması yapılmadığı, doğal hayatın etkilenmemesi için gereken tedbirlerin alınmadığı, sağlıklı bir ölçümle debi planlaması yapılmadığı, bırakılacak can suyu miktarının ilgili şirketin inisiyatifine bırakıldığı gerekçeleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan dava, Rize idare mahkemesinde görülüyor. Mahkeme, söz konusu Tekkale HES projesinin ileride telafisi zor zararlar doğurabilecek unsurlar içermesi ve 7 ayrı maddede davalı idarenin savunmasının alınması için Tekkale HES projesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

 



 Editör :  Yusufeli'nin Sesi

Payla? |

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Yusufeli'nin Sesi

 Kategori  Yusufeli

337 Ki?i Tarafyndan Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayytly Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Di?er Ba?lyklar

 
 
 

 

 Duyuru
 Köşe Yazıları

Hasan ÖRÜCÜ

Hasan ÖRÜCÜ ¬
Yazı Eklenmemiş

Fatih Poyraz

Fatih Poyraz ¬
İki farklı farkediş

Oktay Erkan

Oktay Erkan ¬
Kendini Bilmeyen Üç Beş densiz

Sevinç Tunç

Sevinç Tunç ¬
TÜRKLERİN AKDENİZ ÇIKARMASI
 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Nusret Yazıcı İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı İŞKUR Genel Müdürü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Nusret yazıcı atandı....

1 Mayıs İşçi Bayramında İş Kazası
 
 Takvim

Mayıs 2012

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 28
 Dün : 124
 Toplam : 115306
 Ip No : 38.107.179.234
     

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.8236 1.8324
  Euro 2.3158 2.327
 
 Hava Durumu



 
 Reklam









Yusufeli | Siyaset | Turizm | Kültür - Sanat | Spor | Röportajlar | Aktüalite | Eğitim | Sağlık | VİDEOLAR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2007-2012- | YUSUFELİ'NİN SESİ | - Tüm Hakları Saklıdır. 

CraL Productions 2012 | Information Technology | EkBilgi.Net Çilemhaber kullanilmakta..